Bulka z Parker House
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 8 g
- Sodík 163 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 85.7 mg
- Draslík 53.6 mg
- Vláknina 67.5 mg
- Vitamín A 67.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy nasypeme droždí a vlijeme 100 ml mléka. Necháme pět minut rozpouštět, poté zamícháme. Přidáme zbytek vlažného mléka, cukr, 60 g másla a dvě rozšlehaná vejce. Vše důkladně promícháme. Nyní přidáme mouku se solí, opět důkladně mícháme.
-
2
Těsto vyklopíme na stůl a minimálně pět minut hněteme. Mělo by vzniknout pevné a zároveń suché těsto. Vrátíme ho do mísy, zakryjeme utěrkou a uložíme na teplé místo, kde ho necháme hodinu a půl kynout.
-
3
Těsto rozdělíme na 16 stejně velkých kusů, z každého vytvarujeme jednu kuličku. Ty přeneseme na olejem vymazaný plech, umístíme asi pět centimetrů daleko od sebe a počkáme 30 minut na dokynutí.
-
4
Každou bulku před pečením ještě potřeme rozšlehaným vejcem s mlékem. Poté 15 minut pečeme v troubě při teplotě 220 stupňů. Před podáváním pocukrujeme.