Slunečnicový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 523 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 16 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 93.7 mg
- Vláknina 7464 mg
- Vitamín A 7464 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí, zalijeme 100ml vlažné vody a necháme rozpustit. Přidáme mouku, slunečnicová semínka (malou hrst semínek necháme na závěrečné posypání), sůl, 2 lžičky oleje a cukr. Vše pořádně promícháme a vyklopíme na pracovní stůl. Tam minimálně pět minut hněteme.
-
2
Těsto dáme do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Mělo by zhruba zdojnásobit svůj objem. Poté vše ještě jednou zamícháme a dáme do olejem vymazané formy na chléb. Opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut dokynout. Před vložením do trouby chléb ještě potřeme rozmixovaným vajíčkem a posypeme semínky. Pak už jen stačí dát do trouby a péct 40 minut na 200 stupňů.