Avokádo s rajčaty a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Avokádo
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 679.2 mg
  • Vláknina 15359.8 mg
  • Vitamín A 15359.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.4 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata krátce spaříme ve vroucí vodě, zchladíme, oloupeme a nadrobno nakrájíme.

  • 2

    V misce promícháme vinný ocet s dijonskou hořčicí. Postupně zašleháme olej, přidáme cukr, osolíme a opepříme.

  • 3

    Omytá avokáda rozpůlíme, vypeckujeme a ihned potřeme připravenou zálivkou.

  • 4

    V misce smícháme rajčata s mátou a se zbylou zálivkou. Směs navršíme na poloviny avokád a ozdobíme snítkou máty.

Komentáře k receptu