Olivové chlebové placky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2025 kcal
- Sacharidy 374 g
- Tuky 34 g
- Sodík 3863 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 518.2 mg
- Vláknina 13640 mg
- Vitamín A 13640 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí, zalijeme ho 100 ml vlažné vody a necháme droždí ve vodě rozpustit. Přimícháme cukr, mouku, sůl, vodu a olej. Vše pořádně promícháme v husté těsto a počkáme 20 minut, než nám těsto trochu vykyne.
-
2
Mezitím připravíme olivy, které pořádně omyjeme a nakrájíme na kroužky. Těsto vyklopíme na pracovní stůl a hněteme minimálně pět minut. Do těsta nyní přidáme dvě třetiny olivových kroužků a opět pořádně promícháme a necháme hodinu kynout. Těsto poté rozdělíme na čtyři části a uděláme z nich tenký (cca 1 cm vysoký) placatý chléb. Počkáme pak 5 minut, než si těsto "odpočine".
-
3
Těsto ještě posypeme zbytkem oliv a pak už jen stačí těsto 2x proříznout skrz a nechat 45 minut kynout. Nyní vložíme placky do trouby a pečeme 25 minut při teplotě 200 stupňů Celsia.