Mrkvový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 76 g
- Tuky 119 g
- Sodík 442 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 3.6 mg
- Draslík 93.7 mg
- Vláknina 3226 mg
- Vitamín A 3226 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a necháme ho rozpustit ve 100 ml vlažné vody. Přidáme mouku a sůl. Poté přidáme na drobno nastrouhanou mrkev a máslo. Vše pořádně promícháme, aby vzniklo pevné těsto.
-
2
Těsto vyklopíme na pracovní plochu a minimálně pět minut hněteme. Těsto poté vrátíme do mísy a necháme hodinu až dvě kynout, mělo by zhruba zdvojnásobit svůj objem. Z těsta pak už jen vytvoříme kulatý bochník a necháme 45 minut dokynout.
-
3
Na závěr dáme bochník do předehřáté trouby a necháme 45 minut péct dozlatova při teplotě 200 stupňů Celsia.