Salát z červené řepy a ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 336 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 27 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 579.8 mg
- Vláknina 15532.5 mg
- Vitamín A 15532.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.2 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu vylijeme bez nálevu do mísy, přidáme na tenké, úhledné pásky nakrájený ledový salát, na plátky avokádo, mandarinky oloupeme, rozdělíme měsíčky, překrojíme je napůl a přidáme do mísy, promícháme a necháme chvilku odležet.
-
2
Zálivka: do misky vylijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, kůru z citronu, med, podle chuti pepř, dobře promixujeme, anebo rozšleháme a zalijeme salát v míse, který dobře promícháme.
-
3
Je dobré do zálivky přidat také mandarinkovou šťávu, pokud nějakou ušetříme při krájení.