Salát z červené řepy s avokádem
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
- 200 g Sýr kozí
- 300 g Červená řepa
- 100 g Olivy nakládané
- 100 g Salát ledový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Avokádo
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 885 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 67 g
- Sodík 951 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 1166.4 mg
- Vláknina 26732.5 mg
- Vitamín A 26732.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu očistíme, nakrájíme na kostky a v osolené a octové vodě uvaříme. Měkkou řepu scedíme a vysypeme do mísy. Na pánvi osmažíme na kostky nakrájenou slaninu, vyndáme z pánve a přidáme k řepě do mísy. Avokádo nakrájíme na plátky, přisypeme do mísy, přimícháme úhledně nasekaný ledový salát, na širší kolečka nakrájené olivy, podle chuti pepř, zalijeme zálivkou, dobře promícháme a porcujeme na talíře. Každý talíř ještě posypeme na kostky nakrájeným kozím sýrem.
-
2
Zálivka: do misky nalijeme olej, ocet, cukr a vše šlehací metličkou dobře rozšleháme.