Plněný chleba
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 ks Sardelové řezy
- 1 ks Paprika žlutá
- 0.5 ks Cibule červená
- 1 ks Chléb italský
- 1 hrst Petržel - nať
- 2 hrst Olivy černé
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 4.5 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 11 g
- Sodík 931 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 156.6 mg
- Draslík 357.4 mg
- Vláknina 3200.8 mg
- Vitamín A 3200.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Podélně rozkrojený chleba mírně vydlabeme; hrst drobků uschováme. Nahrubo rozmixujeme drobky z chleba s olejem, česnekem, petrželkou, kapary a sardelkami. Směs promícháme s paprikou, rajčaty, cibulí a olivami. Podélně přepůlená vejce opepříme a případně osolíme (pozor, sardelky jsou dost slané).
-
2
Obě půlky chleba zevnitř pokapeme olejem. Na jednu půlku naneseme polovinu směsi. Poklademe vejci a zakryjeme zeleninou. Přiklopíme druhou polovinou chleba, přimáčkneme a zabalíme do potravinářské fólie. Zatěžkáme a necháme v chladu rozležet 10 hodin či lépe přes noc, aby se chuti prolnuly. Před podáváním krájíme na dílky.