Zálivka z červené řepy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Červená řepa
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř citronový
  • 2 kávová lžička Hořčice francouzská
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 280 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 299 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 327.7 mg
  • Vláknina 6042.7 mg
  • Vitamín A 6042.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu umyjeme a dáme na pekáč. Přidáme oloupanou a na dílky nakrájenou cibuli, přiložíme neoloupaný, ale napůl rozříznutý česnek, vše polijeme olejem, vložíme do předehřáté trouby na 40 minut, ale česnek a cibuli vyndáme z trouby už po 20 minutách.

  • 2

    Upečenou řepu vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a přes cedník pomoci lžíce propasírujeme spolu s cibuli a česnekem do mísy. Přidáme hořčici, olej, ocet, podle chuti sůl, pepř a dobře všechny suroviny promícháme.

  • 3

    Když chceme zálivku pikantní, podle chuti posypeme sušenou, mletou feferonkou.

Komentáře k receptu