Zálivka z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 25 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 327.7 mg
- Vláknina 6042.7 mg
- Vitamín A 6042.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu umyjeme a dáme na pekáč. Přidáme oloupanou a na dílky nakrájenou cibuli, přiložíme neoloupaný, ale napůl rozříznutý česnek, vše polijeme olejem, vložíme do předehřáté trouby na 40 minut, ale česnek a cibuli vyndáme z trouby už po 20 minutách.
-
2
Upečenou řepu vyjmeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostky a přes cedník pomoci lžíce propasírujeme spolu s cibuli a česnekem do mísy. Přidáme hořčici, olej, ocet, podle chuti sůl, pepř a dobře všechny suroviny promícháme.
-
3
Když chceme zálivku pikantní, podle chuti posypeme sušenou, mletou feferonkou.