Roláda z řeřichy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 16 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 282.5 mg
- Draslík 1010.4 mg
- Vláknina 715 mg
- Vitamín A 715 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na několik minut si předehřejeme troubu na 200 °C. Plech si pečlivě vymažeme olejem, položíme si na něj z role uříznutý pečicí papír, který posypeme asi polovinou množství nastrouhaného parmezánu.
-
2
Lístky řeřichy si nasekáme najemno a v misce je promícháme s vejcem, osolíme a opepříme je. Vzniklou směs přelijeme na připravený plech a v předehřáté troubě pečeme asi 7-8 minut. Vytáhneme z trouby a necháme volně asi 5 minut vychladnout. Po 5 minutách posypeme parmezánem, který nám zbyl, a pak přikryjeme listem pečicího papíru. Necháme asi půl hodiny přikryté, než těsto úplně vychladne.
-
3
Na náplň roládu v misce promícháme měkký sýr a mléko, přidáme najemno nasekané lístky řeřichy a cibulky šalotky, osolíme a opepříme.
-
4
Hotové a zcela vychladlé těsto přeložíme na dřevěný vál. Odklopíme z něho pečicí papír a potřeme silnou vrstvou připravené náplně. Velmi opatrně potom roládu stáčíme, pomáhá nám v tom pečicí papír vespod. Hotovou řeřichovou roládu necháme ještě alespoň 30 minut odležet v ledničce. Před podáváním rozkrájíme na asi 1 cm silné plátky a zdobíme zbylými lístky řeřichy.