Roláda z řeřichy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Sůl
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 90 g Řeřicha
  • 90 g Řeřicha
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 50 g Parmezán sušený
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Šalotka
  • 4 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 282.5 mg
  • Draslík 1010.4 mg
  • Vláknina 715 mg
  • Vitamín A 715 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na několik minut si předehřejeme troubu na 200 °C. Plech si pečlivě vymažeme olejem, položíme si na něj z role uříznutý pečicí papír, který posypeme asi polovinou množství nastrouhaného parmezánu.

  • 2

    Lístky řeřichy si nasekáme najemno a v misce je promícháme s vejcem, osolíme a opepříme je. Vzniklou směs přelijeme na připravený plech a v předehřáté troubě pečeme asi 7-8 minut. Vytáhneme z trouby a necháme volně asi 5 minut vychladnout. Po 5 minutách posypeme parmezánem, který nám zbyl, a pak přikryjeme listem pečicího papíru. Necháme asi půl hodiny přikryté, než těsto úplně vychladne.

  • 3

    Na náplň roládu v misce promícháme měkký sýr a mléko, přidáme najemno nasekané lístky řeřichy a cibulky šalotky, osolíme a opepříme.

  • 4

    Hotové a zcela vychladlé těsto přeložíme na dřevěný vál. Odklopíme z něho pečicí papír a potřeme silnou vrstvou připravené náplně. Velmi opatrně potom roládu stáčíme, pomáhá nám v tom pečicí papír vespod. Hotovou řeřichovou roládu necháme ještě alespoň 30 minut odležet v ledničce. Před podáváním rozkrájíme na asi 1 cm silné plátky a zdobíme zbylými lístky řeřichy.

Komentáře k receptu