Mandlový dort se šlehačkou a višněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Cukr moučkový
  • 140 g Cukr vanilka
  • 140 g Mandle
  • 140 g Ořechy lískové pražené
  • 20 g Piškoty dětské
  • 100 g Kompot višňový
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 678 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 79 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 4 mg
  • Draslík 433 mg
  • Vláknina 10556.7 mg
  • Vitamín A 10556.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 9.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme do něj polovinu cukru a zbytek vmícháme vařečkou. Přidáme vanilku, najemno strouhané mandle, strouhané ořechy a rozdrobené piškoty.

  • 2

    Těsto zlehka promícháme, vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotový dort posypeme vanilkovým cukrem nebo necháme vychladnout a dozdobíme ušlehanou smetanou a zavařenými višněmi.

Komentáře k receptu