Jarní dort se žloutkovou polevou
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
- 140 g Cukr moučkový
- 140 g Mandle
- 70 g Mouka pšeničná hrubá
- 10 g Pistácie
- 20 g Máslo čerstvé
- 140 g Cukr moučkový
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 476 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 29 g
- Sodík 39 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 162.8 mg
- Draslík 181.8 mg
- Vláknina 5067.5 mg
- Vitamín A 5067.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme prosátý cukr a vanilku. Poté vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, mleté mandle a mouku.
-
2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a upečeme dorůžova.
-
3
Mezitím si připravíme polevu - smícháme žloutky s cukrem a vanilkou a třeme cca 15 minut.
-
4
Upečený korpus na dort necháme vychladnout, přelijeme žloutkovou polevou a okraj posypeme nadrobno nasekanými pistáciemi.