Rajčata plněná uzenou rybou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 57 g
- Sodík 783 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 73.8 mg
- Draslík 833 mg
- Vláknina 7820.5 mg
- Vitamín A 7820.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.7 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, smícháme s tatarskou omáčkou. Velká rajčata omyjeme, odkrojíme vršky a vydlabeme dužinu, kterou dáme do misky. Vnitřky rajčat nasolíme. Z vařených nakrájených brambor, pokrájené vařené mrkve a okurek vytvoříme salát, který smícháme s majonézou, podle chuti osolíme, opepříme. Tento bramborový salát smícháme s vydlabanou dužinou a nasekaným koprem. Rajčata naplníme nejprve salátem, potom rybí směsí, přizdobíme snítkou petržele a položíme zpět vršky. Podáváme na talíři s natrhaným ledovým salátem a kolečkem citronu.