Huspenina ze směsi mas
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 200 g Cibule
- 200 g Husí maso
- 100 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 60 g Houby čerstvé
- 200 g Vepřová plec
- 6 g Paprika mletá sladká
- 100 g Petržel kořen
- 200 g Vepřové nožičky
- 60 g Želatina
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 dl Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 247 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 41 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 152.8 mg
- Draslík 428.4 mg
- Vláknina 4288 mg
- Vitamín A 4288 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové, husí maso a nožičky, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pozvolna vaříme 1 hodinu. Mezitím uvaříme vejce natrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. K masu přidáme kořenovou zeleninu vcelku, nakrájené houby, prolisovaný česnek a papriku a vaříme další 1 hodinu. Vývar scedíme, obrané maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru rozpustíme želatinu a důkladně promícháme. Poté do připravené formy nalijeme asi 1 cm vývaru se želatinou a počkáme, až ztuhne. Poklademe kousky masa, zeleniny a vajec a zalijeme zbytkem vývaru, necháme ztuhnout a vychladit. Podáváme s octem a cibulí nakrájenou na kolečka.