Huspenina ze směsi mas

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 180 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 200 g Cibule
  • 200 g Husí maso
  • 100 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Houby čerstvé
  • 200 g Vepřová plec
  • 6 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Petržel kořen
  • 200 g Vepřové nožičky
  • 60 g Želatina
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 152.8 mg
  • Draslík 428.4 mg
  • Vláknina 4288 mg
  • Vitamín A 4288 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové, husí maso a nožičky, vložíme do studené vody, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a pozvolna vaříme 1 hodinu. Mezitím uvaříme vejce natrdo, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. K masu přidáme kořenovou zeleninu vcelku, nakrájené houby, prolisovaný česnek a papriku a vaříme další 1 hodinu. Vývar scedíme, obrané maso i zeleninu nakrájíme na malé kousky. Do čistého vývaru rozpustíme želatinu a důkladně promícháme. Poté do připravené formy nalijeme asi 1 cm vývaru se želatinou a počkáme, až ztuhne. Poklademe kousky masa, zeleniny a vajec a zalijeme zbytkem vývaru, necháme ztuhnout a vychladit. Podáváme s octem a cibulí nakrájenou na kolečka.

Komentáře k receptu