Bulgurový salát s jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 180 g Cibulka jarní
  • 180 g Bulgur
  • 30 g Máta
  • 40 ml Šťáva citrónová
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.5 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.5 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 557.8 mg
  • Vláknina 21237.9 mg
  • Vitamín A 21237.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vinaigrette - francouzská zálivka [37226]:

  • 2

    Připravíme si kyselou francouzkou zálivku, zvanou "Vinaigrette":

  • 3

    do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

  • 4

    Bulgurové zrno dáme do velké mísy, zalijeme studenou vodou a necháme 30 minut stát.

  • 5

    Bulgur scedíme a odstraníme z něj co nejvíce vody. Přendáme ho na salátovou mísu a vmícháme vinaigrette, citronovou šťávu, rajčata, jarní cibulky, petržel, mátu, podle chuti sůl a pepř. Ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu