Rajčatový salát se šalotkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 207 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 18 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 440 mg
- Vláknina 4068 mg
- Vitamín A 4068 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a tence nakrájíme. Šalotkové kroužky rozdělíme na výseče. Rajčata upravíme na míse ve zmenšujících se kruzích. Povrch ozdobíme šalotkovými dílky.
-
2
Zálivka: smícháme olej, ocet z červeného vína, sůl, cukr a pepř podle chuti.
-
3
Zálivku vlijeme na salát z rajčat a necháme chladit asi 2 hodiny. Posypeme pažitkou a servírujeme.