Míchaný zelený salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 15 g Pažitka
  • 200 g Salát ledový
  • 80 g Řeřicha
  • 60 g Salát Polníček
  • 60 g Salát listový Dubáček
  • 0.62 kávová lžička Cukr třtinový
  • 0.62 kávová lžička Sůl
  • 0.62 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.25 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.62 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 1.25 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.62 polévková lžíce Ocet jablečný
  • 3.75 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.6 mg
  • Vláknina 1740.7 mg
  • Vitamín A 1740.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:

  • 2

    Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":

  • 3

    Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.

  • 4

    Listy salátu natrháme na kousky a vložíme je do velké salátové mísy. Přidáme řeřichu, polníček, na kousky natrhané saláty a promícháme.

  • 5

    Salát zalijeme zálivkou a lehce promícháme. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu