Míchaný zelený salát
Suroviny
- 15 g Pažitka
- 200 g Salát ledový
- 80 g Řeřicha
- 60 g Salát Polníček
- 60 g Salát listový Dubáček
- 0.62 kávová lžička Cukr třtinový
- 0.62 kávová lžička Sůl
- 0.62 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1.25 kávová lžička Provensálské koření
- 0.62 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1.25 polévková lžíce Citronová šťáva
- 0.62 polévková lžíce Ocet jablečný
- 3.75 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 0 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 144.6 mg
- Vláknina 1740.7 mg
- Vitamín A 1740.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vinnegretta - francouzská zálivka [37226]:
-
2
Připravíme kyselou francouzskou zálivku, zvanou "Vinegretta":
-
3
Do mísy dáme provensálské bylinky, sůl, pepř, cukr, citronovou šťávu, jablečný ocet a vše dobře promícháme. Pak postupně zašleháváme olivový olej s dijonskou hořčicí a šleháme metličkou tak dlouho, dokud nebude omáčka jednolitá.
-
4
Listy salátu natrháme na kousky a vložíme je do velké salátové mísy. Přidáme řeřichu, polníček, na kousky natrhané saláty a promícháme.
-
5
Salát zalijeme zálivkou a lehce promícháme. Posypeme pažitkou a ihned podáváme.