Jablečné mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 34 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 114.2 mg
- Draslík 162.8 mg
- Vláknina 5723.4 mg
- Vitamín A 5723.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka oloupeme a pokrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr, citrónovou šťávu a 2 lžíce vody.
-
2
Přiklopíme a vaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout.
-
3
Mascarpone našleháme se smetanou a moučkovým cukrem.
-
4
Do dezertních misek dáme oblíbené sušenky, lotus, bebe, club, pokapeme je likérem a poklademe jablky a mascarpone.
-
5
Můžeme ozdobit rozdrobenými sušenkami.