Jablečné mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mascarpone
  • 140 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 ks Jablka
  • 1 balení Sušenky Club - máslové
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 114.2 mg
  • Draslík 162.8 mg
  • Vláknina 5723.4 mg
  • Vitamín A 5723.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a pokrájíme na kousky, dáme do hrnce, přidáme cukr, citrónovou šťávu a 2 lžíce vody.

  • 2

    Přiklopíme a vaříme asi 10 minut. Necháme vychladnout.

  • 3

    Mascarpone našleháme se smetanou a moučkovým cukrem.

  • 4

    Do dezertních misek dáme oblíbené sušenky, lotus, bebe, club, pokapeme je likérem a poklademe jablky a mascarpone.

  • 5

    Můžeme ozdobit rozdrobenými sušenkami.

Komentáře k receptu