Chlebové uzlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 1 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 16.4 mg
- Draslík 36.4 mg
- Vláknina 72 mg
- Vitamín A 72 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 125 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět a přidáme lžičku cukru. Pak přidáme mouku, špetku soli a lžičku oleje. Vše zamícháme a přidáváme popřípadě vodu do té doby, dokud nebude těsto příjemně lepkavé.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout. Poté opět minimálně pět minut hněteme.
-
3
Těsto rozdělíme na dvě části o obdélnících cca velikosti 20 x 15 cm. Zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Každý obdélník rozdělíme na 15 částí, každou rozpůlíme napůl. Z každého proužku uvážeme uzlík a dáme na pomoučený plech. Nakonec pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme solí. Pečeme cca 20 minut při teplotě 220 stupňů Celsia.