Italské chlebové tyčinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 42 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 1 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 4.9 mg
- Draslík 11.9 mg
- Vláknina 68.8 mg
- Vitamín A 68.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme ho 125 ml vlažné vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět, přidáme lžičku cukru. Přidáme mouku, špetku soli a lžičku oleje. Vše zamícháme a přidáváme popřípadě vodu do té doby, dokud nebude těsto příjemně lepkavé.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Pak zakryjeme utěrkou a necháme 10 minut kynout. Poté opět minimálně pět minut hněteme.
-
3
Těsto nyní vytvarujeme do obdélníku 30 x 20 cm vysokého asi 1,5 cm a necháme opět 15 minut kynout. Obdélník nakrájíme podélně na čtyři stejně dlouhé kousky a ty rozdělíme na dalších cca 10 kousků, které vytáhneme do co nejdelší délky a dáme na plech. Mezi tyčinkami necháme vždy dostatek místa, aby se v troubě neslepily.
-
4
Proužky na závěr potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme na 200 stupňů Celsia cca 20 minut.