Francouzská bageta ala pšeničný klas
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
- Sacharidy 181 g
- Tuky 3 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 117 mg
- Vláknina 270 mg
- Vitamín A 270 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě, poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.
-
3
Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Bagetu nožem rozřežeme na 6 částí a dáme k sobě tak, aby každá část byla lehce nakřivo opačným směrem části předešlé. Takto připravenou bagetu dáme na plech a necháme ještě 25 minut kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat péct při 220 stupních Celsia cca 25 minut.