Portugalský kukuřičný chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 4 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 3 mg
- Draslík 129.6 mg
- Vláknina 1736 mg
- Vitamín A 1736 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 186.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme droždí a zalijeme vlažným mlékem. Necháme pět minut droždí rozpouštět, poté do mléka přilijeme vodu a přidáme oba druhy mouky se špetkou soli. Ke všemu přidáme ještě lžičku oleje a pořádně zamícháme. Těsto se nesmí přichytávat ke stěnám mísy, pokud ano, přidáme ještě trochu mouky.
-
2
Těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a necháme 1,5 hodiny kynout. Těsto poté lehce promícháme a opět necháme 15 minut kynout. Nyní stačí vytvarovat kulatý chléb, přenést ho na plech a nechat další hodinu kynout.
-
3
Plech přeneseme do trouby předehřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme 45 minut, kdy by měl mít chléb zlatavou barvu.