Harissový hummus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Cizrna
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Harissa pasta
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 702.4 mg
  • Vláknina 27863.4 mg
  • Vitamín A 27863.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slijeme konzervu cizrny, dáme do mixéru, přidáme tři lžíce olivového oleje, prolisovaný česnek a 100 ml vody.

  • 2

    Rozmixujeme dohladka, přidáme druhou slitou konzervu cizrny a ještě promixujeme, jemnější hrudky necháme.

  • 3

    Osolíme a ochutíme citrónovou šťávou.

  • 4

    Smícháme pastu harissa, rajčatové pyré a zbytek oleje. Směsí ozdobíme cizrnu.

Komentáře k receptu