Sladké hřebínky s kynutého těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 9 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 158.2 mg
- Draslík 60.6 mg
- Vláknina 979.4 mg
- Vitamín A 979.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo nakrájíme na kostky, dáme do mísy, přidáme cukr, žloutky dobře vyšleháme. Přisypeme mouku s droždím, přidáme smetanu, vlijeme rum, vše dobře rukama prohněteme a vypracujeme hladké, polotuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout.
-
2
Těsto vyklopíme na moukou posypaný val, pomoci valečku rozválíme, přeložíme, rozválíme a zase přeložíme.
-
3
Z rozváleného těsta vykrajujeme obdélníčky, kraje nařízneme do tvaru hřebínku. Pečeme na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova. Upečené a ještě teplé je obalujeme ve skořicovém cukru.