Koláč z mandlí s hořkou čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 32 g
- Sodík 59 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 71.8 mg
- Draslík 214 mg
- Vláknina 6264.6 mg
- Vitamín A 6264.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 9.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia.
-
2
V připravené míse smícháme mouku, sůl, olej, mléko a těsto utřeme.
-
3
Vypracované těsto rozmačkáme na placku a vyložíme jí vymaštěnou koláčovou formu. Poté uložíme i s formou těsto na 30 minut do chladničky.
-
4
V kastrůlku smícháme javorový sirup, máslo, cukr, vanilkový cukr a na mírném ohni rozpustíme. Poté odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
-
5
Koláčovou formu s těstem vyndáme z chladničky a na korpus rozprostřeme mandle a na kostičky nakrájenou hořkou čokoládu.
-
6
Do zchladlé směsi přimícháme vejce a zalijeme mandle.
-
7
Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 40 minut. Po upečení necháme vychladnout a podáváme.