Pomazánka z žervé s ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žervé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 100 g Ředkvička
  • 15 g Pažitka
  • 200 g Chléb celozrnný žitný
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 824 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 21.3 mg
  • Draslík 152.5 mg
  • Vláknina 6787.5 mg
  • Vitamín A 6787.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme žervé, měkké máslo, osolíme, přilijeme smetanu a vyšleháme do krému. Nakonec přimícháme strouhané nebo drobně pokrájené ředkvičky. Před podáváním necháme vychladit.

  • 2

    Pomazánku namažeme na tmavý chléb a posypeme posekanou pažitkou. Podáváme jako svačinu nebo snídani.

Komentáře k receptu