Kukuřičný chléb s mrkví
Suroviny
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 hrnek Mouka kukuřičná
- 1.5 hrnek Mléko - podmáslí
- 0.5 hrnek Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 179 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 203.9 mg
- Vláknina 8696.5 mg
- Vitamín A 8696.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čtvercovou zapékací mísu o rozměrech 20x20cm vymažeme olejem a na 5 minut vložíme nahřát do trouby.
-
2
V míse smícháme kukuřičnou mouku a polohrubou mouku, prášek do pečiva, sodu, cukr a sůl. Přidáme podmáslí, vejce a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Vše dobře promícháme.
-
3
Těsto vlijeme do připravené zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut.
-
4
Upečený chléb necháme v míse 10 minut chladnout, vyklopíme a necháme chvíli stát.