Jablečné čatní s fíky
Suroviny
- 750 g Jablka
- 500 g Brusinky
- 250 g Fíky sušené
- 400 g Cukr krupice
- 500 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 0 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 326.3 mg
- Vláknina 13194.7 mg
- Vitamín A 13194.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme kastrol a vložíme do něj omytá, očištěná a na kostičky nakrájená jablka, cibuli, fíky a brusinky. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.
-
2
Nakonec přidáme cukr, hřebíček, zázvor, skořici, pepř, sůl, ocet, vše promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 50 minut.
-
3
Hotovým čatní naplníme čisté zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.