Jablečné čatní s fíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 750 g Jablka
  • 500 g Brusinky
  • 250 g Fíky sušené
  • 400 g Cukr krupice
  • 500 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 326.3 mg
  • Vláknina 13194.7 mg
  • Vitamín A 13194.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme kastrol a vložíme do něj omytá, očištěná a na kostičky nakrájená jablka, cibuli, fíky a brusinky. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a pomerančovou šťávu.

  • 2

    Nakonec přidáme cukr, hřebíček, zázvor, skořici, pepř, sůl, ocet, vše promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme asi 50 minut.

  • 3

    Hotovým čatní naplníme čisté zavařovací sklenice a vzduchotěsně je uzavřeme.

Komentáře k receptu