Studená polévka s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Solamyl - bramborový škrob
  • 300 g Víno červené
  • 150 g Cukr moučkový
  • 20 g Hřebíček
  • 300 g Hroznové víno
  • 1 ks Mandarinky
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 l Mošt hroznový
  • 0.5 l Víno portské
  • 2 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 118 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 116 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.3 mg
  • Vláknina 3836.1 mg
  • Vitamín A 3836.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vylijeme mošt, přidáme cukr, hřebíček, citrónovou a mandarinkovou kůru a povaříme.

  • 2

    V hrníčku rozšleháme vodu se škrobem, vylijeme do hrnce a tak zahustíme polévku. Odstavíme z plotny, dáme na chladné místo vychladnout a do studené přilijeme víno, přidáme na půlky nakrájené hrozny a opatrně promícháme.

Komentáře k receptu