Bylinková omáčka se žloutky
Suroviny
- 150 g Jogurt bílý
- 150 g Majonéza
- 30 g Petržel - nať
- 30 g Pažitka
- 10 g Libeček
- 10 g Kopr čerstvý
- 10 g Meduňka
- 10 g Bazalka
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Mandarinky
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 148 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 344 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 125.7 mg
- Vláknina 1788.3 mg
- Vitamín A 1788.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z uvařených vajec vybereme žloutky, dáme je do mísy, přidáme petrželovou nať, pažitku, libeček, kopr, meduňku, bazalku, olej majonézu, jogurt.
-
2
Všechny suroviny mixérem rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, mandarinkovou šťávou a dochucenou omáčku ještě promixujeme. Skladujeme v chladu.