Sněhový kávový dort s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 220 g Mandle
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 10 g Pistácie
  • 20 g Strouhanka
  • 200 g Cukr moučkový
  • 310 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vaječný bílek slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 4 polévková lžíce Káva Espresso
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 126.5 mg
  • Draslík 284.4 mg
  • Vláknina 7124.6 mg
  • Vitamín A 7124.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 7.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme vařečkou zbylý cukr společně se strouhanými mandlemi, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a strouhankou.

  • 2

    Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme máslem, položíme na něj 3 obruče z dortových forem, do nich rozetřeme těsto a zvolna upečeme.

  • 3

    Mezitím si připravíme krém - v nerezové misce ušleháme vejce s vanilkou a 110 g cukru. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a do vody postavíme misku se základem krému a šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přidáváme vařený krém a po kapkách černou kávu.

  • 4

    Papír s upečenými plackami těsta potřeme vodou, odstraníme ho, těsto necháme vychladnout a naplníme částí krému. Zbytek krému vložíme do kornoutu s trubičkou a dort dozdobíme. Posypeme sekanými pistáciemi.

Komentáře k receptu