Sněhový kávový dort s pistáciemi
Suroviny
- 220 g Mandle
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Máslo čerstvé
- 10 g Pistácie
- 20 g Strouhanka
- 200 g Cukr moučkový
- 310 g Cukr moučkový
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 4 polévková lžíce Káva Espresso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 40 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 126.5 mg
- Draslík 284.4 mg
- Vláknina 7124.6 mg
- Vitamín A 7124.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 7.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z bílků a poloviny dávky cukru ušleháme tuhý sníh, do něj zlehka vmícháme vařečkou zbylý cukr společně se strouhanými mandlemi, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a strouhankou.
-
2
Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme máslem, položíme na něj 3 obruče z dortových forem, do nich rozetřeme těsto a zvolna upečeme.
-
3
Mezitím si připravíme krém - v nerezové misce ušleháme vejce s vanilkou a 110 g cukru. V hrnci si přivedeme k varu vodu, poté ztlumíme plamen a do vody postavíme misku se základem krému a šleháme do zhoustnutí. Necháme vychladnout. Mezitím umícháme do pěny máslo, přidáme zbytek cukru a za stálého míchání přidáváme vařený krém a po kapkách černou kávu.
-
4
Papír s upečenými plackami těsta potřeme vodou, odstraníme ho, těsto necháme vychladnout a naplníme částí krému. Zbytek krému vložíme do kornoutu s trubičkou a dort dozdobíme. Posypeme sekanými pistáciemi.