Basbousa z kokosu
Suroviny
- 150 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 500 g Pšeničná krupice
- 40 g Cukr krupice
- 40 g Cukr krupice
- 250 g Mouka polohrubá
- 250 g Kokos strouhaný
- 300 ml Mléko polotučné
- 250 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1523 kcal
- Sacharidy 205 g
- Tuky 67 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 383.5 mg
- Vláknina 19810 mg
- Vitamín A 19810 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 9.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 180°C a připravíme plech na pečení.
-
2
V hrnci rozpustíme cukr, vodu a citrónovou šťávu. Vzniklý sirup necháme důkladně vychladnout.
-
3
Mezitím v míse promícháme rozpuštěné máslo, mouku, kokos, cukr krupici, krupicovou mouku, mléko, prášek do pečiva a vanilkový extrakt.
-
4
Vzniklou směs nalijeme na připravený plech a pečeme 35 minut.
-
5
Hotový moučník vyndáme, nakrájíme a polijeme připraveným sirupem. Nakonec každý kousek ozdobíme mandlí, ihned servírujeme.