Šlehačkové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 250 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 126.4 mg
  • Draslík 25.9 mg
  • Vláknina 640 mg
  • Vitamín A 640 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo rozpustíme ve vodě, osolíme a uvedeme k varu. Postupně vmícháme mouku a za stálého míchání těsto vaříme tak dlouho, dokud se nelepí na stěny hrnce. Poté přendáme do misky a vmícháme vejce.

  • 2

    Z těsta tvarujeme cukrářským sáčkem na plech vyložený pečicím papírem menší ozdobné hrudky.

  • 3

    Pečeme při 200°C 10 minut, poté snížíme teplotu na 170°C a pečeme ještě 10 minut.

  • 4

    Smetanu vyšleháme s vanilinovým cukrem do tuhé šlehačky. Jednotlivé kuličky naplníme pomocí cukrářského sáčku šlehačkou.

Komentáře k receptu