Čokoládový koláč s pudinkovým krémem a ovocem
Suroviny
- 100 g Borůvky
- 100 g Jahody zahradní
- 50 g Maliny
- 60 g Máslo čerstvé
- 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Mouka pšeničná hrubá
- 30 g Cukr krupice
- 20 g Cukr moučkový
- 100 g Hera
- 150 g Čokoláda hořká
- 750 ml Mléko polotučné
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Pudinkový prášek - čokoládový
- 1 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 47 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 74 mg
- Vláknina 5491.7 mg
- Vitamín A 5491.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Heru smícháme s hladkou moukou, moučkovým cukrem, kakaem, vodou a žloutky. Vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet 30 minut. Ovoce omyjeme a necháme okapat.
-
2
Těsto vyválíme přes potravinářskou fólii a vyložíme jím kulatou dortovou formu, vymazanou 30g másla a vysypanou moukou. Překryjeme papírem na pečení a zatížíme luštěninami. Pečeme při 150°C cca 15 minut. Poté vyjmeme z trouby, odstraníme luštěniny a necháme vychladnout.
-
3
Mléko smícháme s pudinkem a cukrem a uvedeme k varu. Povaříme 2 minuty, poté odstavíme a vmícháme kousky čokolády a máslo. Vše vyšleháme do hladkého krému, kterým naplníme korpus. Necháme v chladu ztuhnout. Smetanu ušleháme do tuhé šlehačky, osladíme a potřeme jí korpus. Navrch dáme ovoce a poprášíme moučkovým cukrem.