Koláč hruškový

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Hrušky
  • 1 špetka Sůl
  • 2 hrnek Mléko polotučné
  • 5 polévková lžíce Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 60 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 111 mg
  • Draslík 160.7 mg
  • Vláknina 8162.5 mg
  • Vitamín A 8162.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, vody a másla vypracujeme těsto, které vyválíme a vložíme do formy, na stěnách uděláme okraj. Na těsto vkládáme plátky oloupaných hrušek.

  • 2

    V hrnci smícháme cukr, mléko a vejce. Zahřejeme za stálého míchání na mírném ohni do zhoustnutí, ale nevaříme.

  • 3

    Poté nalijeme na těsto s hruškami a koláč pečeme 40 minut ve vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu