Višňový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Ořechy lískové
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 200 g Piškoty dětské kulaté
  • 500 g Linecké (křehké) těsto
  • 800 g Kompot višňový
  • 1 kávová lžička Rum
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 687 kcal
  • Sacharidy 109 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 28 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 286.5 mg
  • Vláknina 7220.1 mg
  • Vitamín A 7220.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 3.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z křehkého těsta vyválíme kruhový plát a dáme do kulaté koláčové formy. Necháme hodinu chladit v lednici.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 200C.

  • 3

    Korpus zakryjeme pečicím papírem a předpečeme. Poté necháme vychladnout.

  • 4

    Mezitím šlehačem ušleháme máslo s cukrem a vejci. Pomleté ořechy přelijeme horkým mlékem a po vychladnutí vmícháme do máslové směsi. Dochutíme rumem, zahustíme rozdrobenými piškoty a vlijeme do korpusu. Poklademe višněmi zbavenými pecek a v troubě vyhřáté na 180C necháme dopéct.

  • 5

    Koláč podáváme dozdobený lístky máty.

Komentáře k receptu