Malé medové perníčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Med včelí
  • 250 g Poleva čokoládová
  • 150 g Cukr moučkový
  • 300 g Mouka žitná
  • 0.25 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Nové koření celé
  • 1 ks Hřebíček
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 1 špetka Amonium
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 74 g
  • Cholesterol 85.8 mg
  • Draslík 302.5 mg
  • Vláknina 7556 mg
  • Vitamín A 7556 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 7.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál nasypeme žitnou mouku, cukr, amonium, strouhanou citronovou kůru a tlučené koření. Doprostřed uděláme důlek, přilijeme rozehřátý a prochladlý med, vejce a vypracujeme těsto.

  • 2

    Vyválíme na plát, formičkami vykrájíme různé tvary a rozložíme na vymazaný nebo povoskovaný plech. V rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotové perníčky necháme vychladnout, přelijeme čokoládovou polevou a dozdobíme půlkami mandlí.

Komentáře k receptu