Zázvorové cukroví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 25 g Tuk
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 5 g Zázvor mletý
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Cukr moučkový
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 156.9 mg
  • Draslík 144.3 mg
  • Vláknina 2988.8 mg
  • Vitamín A 2988.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme cukr, mletý zázvor, přidáme vejce, žloutky a zakápneme citronovou šťávou. Šlehačem vyšleháme do pěny. Mouku promícháme s kypřícím práškem a postupně přidáváme do pěny. Vypracujeme hladké tužší těsto. Vyválíme ho na tenčí plát a necháme odležet do druhého dne.

  • 2

    Z těsta vykrajujeme různé tvary cukroví, plech pomažeme tukem a kousky cukroví na něj vyskládáme vedle sebe. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 25 minut. Cukroví necháme vychladnout, zabalíme do papírového a následně mikrotenového sáčku, zavážeme a necháme 10 dní uležet. Pak bude cukroví měkké a chutné.

Komentáře k receptu