Sýrový tolar
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 6 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 15.5 mg
- Draslík 18.9 mg
- Vláknina 427 mg
- Vitamín A 427 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s mandlemi a strouhaným parmezánem. Přidáme žloutek (bílek ponecháme stranou) a na plátky nakrájené máslo. Vše zpracujeme na drobené těsto, které dáme na chvíli do chladu.
-
2
Těsto pak rozválíme na tenký plát a vykrajujeme tolary, které přendáme na vymazaný plech. Bílek ušleháme a potřeme jím sýrový tolar. Vršek tolaru ještě ozdobíme jednou mandlí. Všechny tolary dáme do trouby a pečeme deset minut při 200 stupních Celsia.