Drobné cukrovinky s bílkovou polevou
Suroviny
- 40 g Mandle
- 100 g Máslo čerstvé
- 10 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Cukr moučkový
- 120 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 20 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 83.7 mg
- Draslík 65.3 mg
- Vláknina 3416.7 mg
- Vitamín A 3416.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vále smícháme mouku, cukr, strouhané mandle a nastrouhanou citronovou kůru. Do směsi rozsekáme máslo, přidáme žloutek, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 30 minut odležet.
-
2
Poté z těsta vyválíme tenký plát, formičkami vykrájíme různé tvary, rozložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a ve velmi mírně vyhřáté troubě upečeme. Hotové potřeme bílkovou polevou.
-
3
Na polevu důkladně umícháme cukr s bílkem a citronovou šťávou.