Salát z ovesných vloček a ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Ořechy lískové
  • 100 g Ovesné vločky
  • 60 ml Med včelí
  • 1 ks Banány
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 dl Džus pomerančový
  • 4 dl Smetana 16% (pochoutková)
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 50 mg
  • Draslík 513.3 mg
  • Vláknina 12135 mg
  • Vitamín A 12135 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 3.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky zalijeme pomerančovým džusem zředěným vodou a necháme nasáknout. Mezitím důkladně omyjeme pomeranč a nastrouháme z něj kůru. Zbytek kůry oloupeme a dílky pomeranče nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Banán nakrájíme na kostičky a všechno ovoce, kůru i vločky a med smícháme v míse. Rozdělíme do pohárů, zalijeme hustou smetanou, posypeme nasekanými ořechy a dáme vychladit.

Komentáře k receptu