Srnčí salát se sýrem a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 500 g Srnčí kýta
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Zakysaná smetana
  • 120 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 l Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 8.6 mg
  • Draslík 389.8 mg
  • Vláknina 4298.1 mg
  • Vitamín A 4298.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme brambory ve slupce, slijeme a necháme prochladnout. Srnčí maso vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, sýr nahrubo nastrouháme, okurku nakrájíme na kostičky, očištěný křen nastrouháme, uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a srnčí maso rovněž.

  • 2

    Všechny suroviny smícháme v míse s hořčicí, kysanou smetanou, majonézou, solí a pepřem. Pod fólií necháme salát v chladničce uležet.

Komentáře k receptu