Srnčí salát se sýrem a křenem
Suroviny
- 300 g Brambory
- 500 g Srnčí kýta
- 150 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Zakysaná smetana
- 120 g Majonéza
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurka salátová
- 1 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 15 g
- Sodík 285 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 8.6 mg
- Draslík 389.8 mg
- Vláknina 4298.1 mg
- Vitamín A 4298.1 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory ve slupce, slijeme a necháme prochladnout. Srnčí maso vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, sýr nahrubo nastrouháme, okurku nakrájíme na kostičky, očištěný křen nastrouháme, uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky a srnčí maso rovněž.
-
2
Všechny suroviny smícháme v míse s hořčicí, kysanou smetanou, majonézou, solí a pepřem. Pod fólií necháme salát v chladničce uležet.