Rostbíf s pečenou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 380 g Cuketa
  • 250 g Lilek
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 250 g Fenykl sladký - hlíza
  • 180 g Paprika žlutá
  • 180 g Paprika červená
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olivová pasta černá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 508 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1358.3 mg
  • Vláknina 10346 mg
  • Vitamín A 10346 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 136.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso potřeme pastou z tmavých oliv a obalíme v roztlučeném pepři.

  • 2

    Na pekáč vlijeme olej a v předehřáté troubě jej při 230 °C rozehřejeme.

  • 3

    Používáme-li teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa, maso položíme na pekáč a 20 minut pečeme.

  • 4

    Stáhneme oheň na 220°C a pečeme podle chuti: krvavé maso 15 minut, středně upečené 20 minut, dobře propečené 25 minut. Podle teploměru je to 60°C, 70°C a 75°C. Maso necháme vychladnout.

  • 5

    Připravíme salát z opečené zeleniny: do velké mísy nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený lilek, cukety, fenykl, červenou a žlutou papriku a zeleninu s olejem, zlehka mícháme.

  • 6

    Zeleninu dáme na pekáč, dochutíme pepřem a solí a 30 minut doměkka pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení zeleninu jednou obrátíme. Necháme vychladnout, potom ji promícháme s balsamikovým octem.

  • 7

    Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme se salátem z opečené zeleniny, zdobíme petrželovou natí.

Komentáře k receptu