Rostbíf s pečenou zeleninou
Suroviny
- 380 g Cuketa
- 250 g Lilek
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 250 g Fenykl sladký - hlíza
- 180 g Paprika žlutá
- 180 g Paprika červená
- 2 kávová lžička Balsamico ocet
- 1 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olivová pasta černá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 38 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 114 mg
- Draslík 1358.3 mg
- Vláknina 10346 mg
- Vitamín A 10346 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso potřeme pastou z tmavých oliv a obalíme v roztlučeném pepři.
-
2
Na pekáč vlijeme olej a v předehřáté troubě jej při 230 °C rozehřejeme.
-
3
Používáme-li teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa, maso položíme na pekáč a 20 minut pečeme.
-
4
Stáhneme oheň na 220°C a pečeme podle chuti: krvavé maso 15 minut, středně upečené 20 minut, dobře propečené 25 minut. Podle teploměru je to 60°C, 70°C a 75°C. Maso necháme vychladnout.
-
5
Připravíme salát z opečené zeleniny: do velké mísy nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený lilek, cukety, fenykl, červenou a žlutou papriku a zeleninu s olejem, zlehka mícháme.
-
6
Zeleninu dáme na pekáč, dochutíme pepřem a solí a 30 minut doměkka pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení zeleninu jednou obrátíme. Necháme vychladnout, potom ji promícháme s balsamikovým octem.
-
7
Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme se salátem z opečené zeleniny, zdobíme petrželovou natí.