Cizrnový salát s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 30 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 335.9 mg
- Vláknina 10296.7 mg
- Vitamín A 10296.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu namočenou minimálně na 8 hodin propláchneme čistou vodou a dáme spolu s ořechy, mandlemi, lněnými semínky, fazolí, citronovou šťávou a vodou vařit. Prudce přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme pozvolna asi 10-15 minut.
-
2
Osolíme, slijeme vodu a dáme na plech s nepřilnavým povrchem nebo vyloženým pečícím papírem. V rozehřáté troubě pečeme a občas promícháme na střední stupeň tak dlouho, dokud ořechy nezačnou zlátnout.
-
3
Servírujeme na kulatém talíři a každou porci ještě osolíme a dochutíme římským kmínem.