Cizrnový salát s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 25 g Mandle
  • 25 g Ořechy Kešu
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 0.5 g Sůl
  • 25 g Lněné semínko
  • 0.5 g Kmín římský
  • 25 g Oříšky piniové
  • 50 g Fazole
  • 200 g Cizrna
  • 70 ml Citronová šťáva
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 453 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 335.9 mg
  • Vláknina 10296.7 mg
  • Vitamín A 10296.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu namočenou minimálně na 8 hodin propláchneme čistou vodou a dáme spolu s ořechy, mandlemi, lněnými semínky, fazolí, citronovou šťávou a vodou vařit. Prudce přivedeme k varu a poté na mírném plameni vaříme pozvolna asi 10-15 minut.

  • 2

    Osolíme, slijeme vodu a dáme na plech s nepřilnavým povrchem nebo vyloženým pečícím papírem. V rozehřáté troubě pečeme a občas promícháme na střední stupeň tak dlouho, dokud ořechy nezačnou zlátnout.

  • 3

    Servírujeme na kulatém talíři a každou porci ještě osolíme a dochutíme římským kmínem.

Komentáře k receptu