Lilkový humus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 26 g
- Sodík 91 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 840.6 mg
- Vláknina 24160.3 mg
- Vitamín A 24160.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, propíchneme a zakapeme olivovým olejem. Na plechu s nepřilnavým povrchem pečeme na střední stupeň, dokud nejsou lilky zcela propečené a měkké. Pokud bychom chtěli použít gril, musíme dávat pozor, kdy se na lilku objeví bublinky. V ten moment jsou propečené.
-
2
Necháme vychladnout a opatrně oloupeme.
-
3
Do mixéru dáme oloupané lilky, česnek, citronovou šťávu, tahini, olivový olej a část nasekané petržele. Vše spolu dobře rozmixujeme na hladkou kaši. Osolíme a opepříme.
-
4
Naservírujeme do nepříliš hluboké misky a ozdobíme zbytkem nasekané petržele a olivami.