Losos v páře s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 250 g Garnát obecný
  • 5 g Pepř černý celý
  • 80 g Paprika červená
  • 200 g Okurka salátová
  • 40 g Želatina
  • 200 g Majonéza
  • 2 ks Citrony
  • 4 ks Bobkový list
  • 2.8 kg Losos obecný
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 888 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 197.1 mg
  • Draslík 1077.4 mg
  • Vláknina 3553.8 mg
  • Vitamín A 3553.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa očistíme, vykostíme a stáhneme z kůže. Velký hrnec do poloviny naplníme vodou a přisypeme 2 polévkové lžíce soli, 12 zrnek celého pepře, přidáme bobkové listy, nakrájenou cibuli a ocet.

  • 2

    Lososa dáme na pařák a vložíme do hrnce. Vodu přivedeme k varu a necháme pouze 1 minutu vařit. Odstavíme, přikryjeme a asi 2 hodiny

  • 3

    necháme stát, až je ryba pouze vlažná.

  • 4

    Pařák s lososem vyzvedneme z nádoby. Vývar přecedíme a uchováme na pozdější použití. Lososa přikryjeme a dáme na 1 hodinu do chladničky.

  • 5

    Z majonézy odebereme 2 polévkové lžíce a odložíme stranou. Do zbytku zamícháme kopr a až do podávání majonézu uchováme v chladnu.

  • 6

    Z 600 ml vývaru a želatiny uděláme podle návodu aspik. Kolečka okurky poskládáme na rybu na způsob šupin a když aspik začne houstnout, rybu s okurkami jím přetřeme. Necháme ztuhnout

  • 7

    a přetřeme ještě jednou vrstvou aspiku.

  • 8

    Citron vcelku ozdobně vykrájíme a pak nakrájíme na plátky. Lososa ozdobíme plátky citronu, vařenými garnáty, majonézou, snítkami kopru

  • 9

    a červenou paprikou. Podáváme s koprovou majonézou.

Komentáře k receptu