Škvarkové placky moravské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Vepřové škvarky
  • 15 g Sůl
  • 20 g Sádlo škvařené
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 425 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 35.6 mg
  • Draslík 174 mg
  • Vláknina 4850 mg
  • Vitamín A 4850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, škvarky umeleme na masovém strojku a přidáme k mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme mléko a přisypeme rozdrobené droždí, osolíme a vypracujeme těsto, prohněteme a necháme chvíli kynout.

  • 2

    Z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého vykrajujeme menší placky. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 20 minut dozlatova.

  • 3

    Placky používáme jako běžné slané pečivo.

Komentáře k receptu