Škvarkové placky moravské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 11 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 35.6 mg
- Draslík 174 mg
- Vláknina 4850 mg
- Vitamín A 4850 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, škvarky umeleme na masovém strojku a přidáme k mouce. Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme mléko a přisypeme rozdrobené droždí, osolíme a vypracujeme těsto, prohněteme a necháme chvíli kynout.
-
2
Z těsta vyválíme silnější plát, ze kterého vykrajujeme menší placky. Plech pomažeme sádlem, vyskládáme na něj placky, propícháme vidličkou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 20 minut dozlatova.
-
3
Placky používáme jako běžné slané pečivo.