Medová kynutá buchta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Hrozinky
  • 1 hrst Mandle
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 122.5 mg
  • Draslík 178.7 mg
  • Vláknina 5205.1 mg
  • Vitamín A 5205.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu.

  • 2

    V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout.

  • 3

    Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut.

  • 4

    Upečený moučník pocukrujeme.

Komentáře k receptu