Medová kynutá buchta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 11 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 122.5 mg
- Draslík 178.7 mg
- Vláknina 5205.1 mg
- Vitamín A 5205.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu.
-
2
V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout.
-
3
Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut.
-
4
Upečený moučník pocukrujeme.