Perník s pivem
Suroviny
- 160 g Cukr krupice
- 210 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Ořechy vlašské
- 350 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 190 ml Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Hřebíček
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 0.5 ks Badyán
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 1.5 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 43 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 164.7 mg
- Draslík 141.7 mg
- Vláknina 2677.5 mg
- Vitamín A 2677.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pivo s máslem, mletým kořením a hrozinkami asi pět minut vaříme a necháme vychladnout.
-
2
Vejce s cukrem ušleháme v míse, přidáme med, prosátou mouku s kypřícím práškem a vmícháme prochladlou pivní směs. Nakonec zamícháme do těsta posekané ořechy a těsto vlijeme do formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.
-
3
Perník můžeme vylepšit čokoládovou polevou, případně perník rozřízneme a potřeme marmeládou.