Jahodový koláč s pivem
Suroviny
- 150 g Cukr krupice
- 120 g Máslo čerstvé
- 300 g Mouka polohrubá
- 400 g Jahody zahradní
- 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 80 ml Smetana ke šlehání 31%
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Kokos strouhaný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 41 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 112 g
- Cholesterol 103.3 mg
- Draslík 556.9 mg
- Vláknina 9841 mg
- Vitamín A 9841 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Změklé máslo ušleháme s cukrem a vejci do pěny, přidáme pivo, smetanu a prosátou mouku s kypřicím práškem a strouhanou citronovou kůru, osolíme. Vymícháme hladké těsto, vlijeme do formy, kterou jsme vytřeli máslem a vysypali strouhaným kokosem. Těsto poklademe plátky ovoce, posypeme vanilkovým cukrem a pečeme v předehřáté troubě.